ГоловнаСвіт

Полторак сподівається зробити українську армію повністю обороноздатною до 2020 року

За словами міністра оборони, Україна сподівається отримати летальну зброю у вигляді допомоги, але готова і купувати її

Полторак сподівається зробити українську армію повністю обороноздатною до 2020 року
Фото: www.dyvys.in

Україна протягом наступних п'яти років планує реформувати армію, щоб вона змогла стати готовою до будь-яких зовнішніх загроз. Про це заявив міністр оборони України, генерал-полковник Степан Полторак  під час прес-конференції в Брюсселі, повідомляє кореспондент LB.ua.

За словами Полторака, європейські країни повинні зрозуміти, що посилення обороноздатності України спрямоване не тільки на захист українського суверенітету і територіальної цілісності, а й на захист всієї Європи.

"Нам (Україні - ред.) не потрібно гадати, як буде діяти Путін і Росія, нам потрібно готувати свою армію, щоб бути готовими до будь-якого варіанту розвитку подій", - заявив Полторак.

Міністр оборони також зазначив, що під час зустрічі з колегами з Польщі, Литви та США планується обговорення питання про надання Україні летальної зброї.

"Україні підходить будь-яка форма отримання летального озброєння. Враховуючи економічну ситуацію в Україні, ми хотіли б отримати його у вигляді допомоги, проте готові і заплатити за нього в разі необхідності", - сказав він.

Також Полторак заявив, що Україні необхідно брати участь у міжнародних програмах модернізації військової техніки, що також сприятиме посиленню обороноздатності нашої держави.

Коментуючи питання журналістів щодо форми вручення повісток в Україні, міністр зазначив, що це не завжди відбувається коректно, однак це вимушений захід через ситуацію на сході України і спроби багатьох потенційних призовників ухилитися від служби.

"Поки я обіймаю свою посаду, я буду робити все можливе, щоб поліпшити українську армію", - уклав Полторак.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко пообіцяв збільшити витрати на оборону в 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram