ГоловнаСвіт

Молдова не має наміру надавати громадянство Курченкові

Зараз людини із прізвищем Курченко немає у списках осіб, які подали прохання про отримання молдовського громадянства.

Молдова не має наміру надавати громадянство Курченкові

Республіка Молдова не надає громадянство іноземним громадянам, щодо яких на їхній батьківщині ініційовано кримінальні справи.

Так у юридичному управлінні адміністрації президента Молдови у справах громадянства і помилування прокоментували інформацію про те, що мільйонер Сергій Курченко має намір отримати молдовське громадянство, повідомляє Укрінформ.

"Зараз прізвища Сергія Курченка у списках осіб, які подали прохання про отримання молдовського громадянства, немає. Хотіли б нагадати, що отримання громадянства Молдови - процедура доволі тривала, а громадянство не надається іноземним громадянам, щодо яких на батьківщині порушено кримінальні справи", - підкреслили в адміністрації голови Молдови.

За словами представника президентської адміністрації, кримінально-переслідувані особи не можуть отримати навіть політичний притулок у Молдові.

В адміністрації президента Молдови звернули при цьому особливу увагу на те, що якщо в Курченка навіть з'явиться молдовський паспорт, то він, безумовно, буде фальшивим, тому що з урахуванням ініційованих проти нього кримінальних справ в Україні питання про його молдовське громадянство або політичний притулок розглядатися просто не буде.

Нагадаємо, напередодні в українських ЗМІ з'явилася інформація про те, що Сергій Курченко нібито має намір обманним шляхом отримати громадянство Молдови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram