ГоловнаСвіт

Росія погрожує заарештувати майно Бельгії

Російські дипломати заявили протест у зв'язку з арештом рахунків посольства РФ у Бельгії

Росія погрожує заарештувати майно Бельгії
Фото: EPA/UPG

Росія погрожує заарештувати майно Бельгії на території Росії у відповідь на арешт російських активів.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ.

У четвер у МЗС Росії викликали посла Бельгії в Росії Ван Меувена, якому заявлено протест у зв'язку з арештом рахунків посольства РФ у Бельгії, постійних представництв РФ при Євросоюзі і НАТО в Брюсселі, а також низки інших російських організацій у Бельгії.

"Послу Бельгії було сказано, що російська сторона розглядає такі дії компетентних органів Королівства Бельгія як відверто недружній акт, грубе порушення загальновизнаних норм міжнародного права і вимагає у зв'язку з цим від бельгійської сторони вжити негайних заходів щодо відновлення порушених у Бельгії суверенних прав Російської Федерації та забезпечення нормального функціонування російських установ та юридичних осіб", - йдеться в заяві.

В іншому разі російська сторона погрожує розглянути питання про заходи щодо майна Бельгії в Російській Федерації, в тому числі майна посольства Бельгії в Москві, а також її юридичних осіб.

Нагадаємо, 17 червня всі російські установи в Бельгії, крім дипломатичних представництв, отримали повідомлення про арешт держмайна Росії. Це зробили судові пристави, виконуючи рішення суду в Гаазі 2014 року. Йдеться про позов екс-акціонерів ЮКОСу на €1,6 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram