ГоловнаСвіт

Католикос-Патріарх всієї Грузії пояснив потоп у тбіліському зоопарку гріхами комуністів

Після звернення до вірян глава грузинської церкви попрямував на місце стихії, щоб відслужити молебень за покійними

Католикос-Патріарх всієї Грузії пояснив потоп у тбіліському зоопарку гріхами комуністів
Фото: EPA/UPG

Католикос-Патріарх всієї Грузії Ілія Другий звинуватив комуністів у руйнуванні Тбіліського зоопарку, який постраждав від повені у ніч на 14 червня. За його словами, звіринець було побудовано ними в гріху, і тому установа приречена на нещастя.

Про це повідомляє агентство "Грузія Online".

Глава церкви пояснив на проповіді, що свого часу "комуністи увійшли до Грузії і почали гоніння християн і духовенства". Тоді було вирішено розплавити дзвони монастирів і храмів, а на отримані гроші був побудований зоопарк, додав Ілія Другий.

Він попередив, що "гріх не залишається безкарним". "Шкодуємо, що грузини настільки впали, що за рахунок церковних дзвонів і їх знищення заснували зоопарк. Ось результат цього. Загинули люди і знищені тварини", - підкреслив Ілія Другий.

За його словами, установу "необхідно закрити і заснувати інший зоопарк в іншому місці, бо цей побудований на гріху".

Після звернення до вірян глава грузинської церкви попрямував на місце стихії, щоб відслужити молебень за покійними.

Значних збитків завдано Тбіліському зоопарку в результаті повені, викликаної багатогодинним зливою, яка обрушилася на столицю Грузії в ніч на неділю, 14 червня. Деякі тварини загинули в самому звіринці, інші опинилися на вулицях міста. Частину з них було вбито спецпризначенцями.

Внаслідок стихії в Тбілісі і на його околицях виявилися затоплені двори і перші поверхи більш як сотні приватних будинків, низка підземних переходів і площ. Крім того, пошкоджено ділянки кількох автодоріг, постраждали лінії електропередачі та об'єкти інфраструктури. За попередніми даними, жертвами повені стали дев'ять осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram