ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Калінінградський дитячий омбудсмен назвала смерть дитини "природним відбором"

Жителі Калінінграда і області мають намір домагатися відставки омбудсмена

Калінінградський дитячий омбудсмен назвала смерть дитини "природним відбором"
архив

Уповноважена з прав дитини при губернаторі Калінінградської області Росії Тетяна Батурина назвала "природним відбором" смерть дівчинки у лікарні Совєтська, за фактом якої регіональний Слідчий комітет порушив кримінальну справу.

Про це повідомляє інтернет-видання "Новый Калининград".

На засіданні обласної думи Батурина заявила, що вивчила медичні документи чотирьох дітей, які загинули у лікарні Совєтська.

"Щодо дівчинки двох з половиною років, мама якої спілкувалася зі ЗМІ, її життя медики рятували всі ці два з половиною роки багато разів, вони боролися з природним відбором. Я дивуюся, як вона дожила до двох з половиною років, у неї кілька раз на рік зупинялося серце. Кримінальну справу закрито, смерть визнана невідворотною", - сказала вона.

У Слідчому комітеті, тим часом, закриття кримінальної справи спростували. Представник відомства Катерина Рассолова розповіла "Новому Калининграду", що справу далі розслідують і жодних змін не було.

Згодом Батурина вибачилася перед сім'єю загиблої дитини. Вибачення не прийняли - тітка дівчинки Олена сказала "Новому Калининграду", що родичів загиблої обурило висловлювання дитячого омбудсмена і вони мають намір домагатися її відставки.

"Тому що людина, яка таким чином формулює думки і говорить про загибель маленького невинного чоловічка у такому ракурсі, просто не може займати таку посаду. Вибачення її нам не потрібні", - сказала Олена.

За її словами, рішення домагатися відставки Батуриної повністю підтримують багато жителів Калінінграда і області. Серед них, зокрема, депутат Калінінградської обласної думи Ігор Рудников: на засіданні 11 червня він заявив, що Батурина "обіймає не свій пост", повідомляє "Новый Калининград".

На думку депутата, для жінки "дико говорити такі речі про дітей". Він підкреслив, що наполягатиме на її відставці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram