ГоловнаСвіт

Хармс: Усунення Росії від саміту G7 - сигнал Москві

Путін вийшов за рамки міжнародного права

Хармс: Усунення Росії від саміту G7 - сигнал Москві
Фото: http://tyzhden.ua

Голова фракції "зелених" у Європарламенті Ребекка Хармс назвала важливим сигналом Москві рішення семи провідних індустріальних країн Заходу не запрошувати президента Росії Володимира Путіна на саміт у баварському замку Ельмау.

"Президент Путін, запланувавши і здійснивши військову окупацію і анексію Криму, порушив європейський світоустрій і вийшов за рамки міжнародного права", - заявила вона в інтерв'ю радіостанції Deutschlandfunk у неділю, 7 червня, повідомляє Deutsche Welle.

Той, хто, як Путін, ставить себе поза рамками міжнародного права, повинен знати, що він ризикує стати аутсайдером, вказала Хармс.

Одночасно вона назвала рішення не запрошувати Путіна на саміт G7 в Ельмау важливим сигналом "правлячим елітам" в Росії. Ребекка Хармс висловила думку, що це рішення може стати імпульсом для політичних дискусій в Росії.

Як відомо, криза навколо України та відносини з Росією є одними з важливих тем порядку денного саміту G7, який відбувається 7-8 червня в Баварії.

Напередодні, прем'єр-міністр Канади Стівен Гарпер заявив, що Росії не можна дозволити повернутися у "Велику сімку" поки президентом цієї країни буде Володимир Путін.

Нагадаємо, в березні 2014 року через агресивну політику Росії щодо України "Велика вісімка" виключила Росію зі своїх лав, ставши "сімкою", і відмовилася від проведення саміту G8 у Сочі, провівши зустріч G7 у Брюсселі. Формат "Великої вісімки" існував з 1996 року.

Країни G7 мають намір зберегти санкції проти Росії до мирного врегулювання ситуації на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram