ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін може застосувати силу за кордоном через рішення Ради щодо миротворців, - Пєсков

У Росії закликали виконувати мінські домовленості

Путін може застосувати силу за кордоном через рішення Ради щодо миротворців, - Пєсков
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Президент Росії Володимир Путін може скористатися правом попросити Раду федерації дозволити йому застосування сили за кордоном у зв'язку з дозволом Верховної Ради бути присутніми в Україні силам НАТО.

Про це журналістам заявив прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков, передає "Русская служба новостей".

"Головним чином зараз треба сконцентруватися на виконанні мінських домовленостей. Саме цього в Москві очікують найбільше", - додав Пєсков.

Напередодні спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко не виключила, що верхня палата проведе позачергове засідання, і попросила у зв'язку з цим колег "далеко не відлучатися".

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав обидві сторони конфлікту на Донбасі відвести важке озброєння від лінії зіткнення.

4 червня Верховна Рада України підтримала в першому читанні і в цілому законопроект № 2953 "Про внесення змін до закону України "Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України".

Україна запропонувала ООН і ЄС розгорнути на Донбасі миротворчу місію. Втім, ця ініціатива поки що не знайшла підтримки у міжнародної спільноти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram