ГоловнаСвіт

Мубарака повторно судитимуть за вбивство протестувальників

Екс-президент Єгипту провів у в'язниці вже щонайменше три роки за вироками в інших справах

Мубарака повторно судитимуть за вбивство протестувальників
Хосни Мубарак
Фото: http://obozrevatel.com/

Вирок колишньому президентові Єгипту Хосні Мубараку у справі про вбивства протестувальників у 2011 році знову переглянуть.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Суддя ухвалив клопотання прокуратури про продовження судового переслідування екс-президента Єгипту і перегляд рішення колишнього суду у справі Мубарака.

Повторний розгляд справи пов'язаний зі звинуваченнями Мубарака у вбивстві протестувальників на площі Тахрір у Каїрі під час "Арабської весни" у 2011 році. За словами судді, перегляд справи розпочнеться 5 листопада. Дотепер Хосні Мубарак провів у в'язниці вже щонайменше три роки за вироками в інших справах.

Колишній лідер Єгипту обіймав пост президента 30 років. На початку 2011 року його усунули від влади після масових заворушень у Каїрі. У 2012 році Мубарака засудили до довічного ув'язнення за звинуваченням у перевищенні повноважень і причетності до вбивств демонстрантів.

Суд вищої інстанції цей вирок скасував і направив справу на повторний розгляд. У серпні 2013 року екс-президента перевели під домашній арешт.

У травні 2014 року Мубарака і його синів засудили у справі про корупцію до тюремного ув'язнення і штрафу у розмірі близько $20 млн. У листопаді кримінальний суд Каїра скасував це рішення з посиланням на технічну сторону справи. Однак у січні 2015 року касаційний суд Єгипту знову зобов'язав Мубарака і його синів до виплати штрафу за розтрату і клопотав про перегляд справи.

Повторний розгляд відбувся у травні 2015 року: єгипетський суд засудив Мубарака і двох його синів до трьох років в'язниці, крім умовного терміну, присудженого йому після перегляду справи про корупцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram