ГоловнаСвіт

Меркель назвала головні небезпеки для світової спільноти

Канцлер Німеччини нагадала, що Росія створила одну з найбільших загроз для стабільності світової спільноти.

Меркель назвала головні небезпеки для світової спільноти
Меркель
Фото: dyvys.in

Канцлер ФРН Ангела Меркель напередодні саміту "Великої сімки" (G7) назвала головні небезпеки для світової спільноти.

Основні проблеми, як вона пише у статті, опублікованій у газеті Globe and Mail, голови держав і урядів планують обговорити на зустрічі в Баварії.

За її словами, G7 турбує не тільки процвітання й економічна стабільність країн-учасниць, а й спільні цінності, такі як свобода, демократія та дотримання прав людини. "Хіба можна було уявити, що через 25 років після закінчення "холодної війни", порядок у Європі буде порушено анексією Криму? Або те, що поширення вірусу Ебола зможе загальмувати розвиток низки африканських країн, а на Близькому Сході ісламістська терористична організація спробує встановити халіфат на території двох держав", - написала Меркель.

Канцлер ФРН висловила впевненість, що всі ці питання, які є в порядку денному, "вимагають відповіді міжнародної спільноти". "Попри це, на саміті G7 розглянуть й інші питання, які не стосуються кризової дипломатії", - повідомила вона. Зокрема, на зустрічі планують обговорити економічну ситуацію. "Наші цілі спрямовані на покращення рівня життя людей. Цього можна досягти при розвитку міжнародної торгівлі на засадах високих соціальних та екологічних стандартів, а також залучаючи все більше інвестицій", - зазначила Меркель.

Раніше Меркель заявила, що повернення до формату G8 неможливе, допоки Росія не буде "дотримуватися основних демократичних цінностей".

Формат "Великої вісімки" (Франція, Великобританія, Росія, США, Німеччина, Японія, Італія та Канада) припинив своє існування в березні 2014 року після виключення з групи Росії. Саміт G7 пройшов у червні того самого року в Брюсселі.

Найближчий саміт G7 відбудеться в Німеччині в баварському замку Ельмау з 7 по 8 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram