ГоловнаСвіт

Партія Марін Ле Пен виступила за референдум про вихід Франції з ЄС

Лідер французьких ультраправих має намір домагатися територіального, валютного, законодавчого та економічного суверенітету Франції

Партія Марін Ле Пен виступила за референдум про вихід Франції з ЄС
Марин Ле Пен
Фото: pravdoiskatel77.livejournal.com

Французька ультраправа партія "Національний фронт", очолювана Марін Ле Пен, закликала владу країни провести референдум про вихід Франції зі складу ЄС за прикладом Великобританії.

Про це пише газета Figaro.

"Національний фронт" наполегливо вимагає в уряду запропонувати аналогічний референдум - синонім відновлення демократії - французам, дотримуючись графіка, який вже визначили наші сусіди по той бік Ла-Маншу", - йдеться у комюніке віце-голови "Національного фронту" Флоріана Філіппо.

За його словами, Великобританія демонструє "гідний поваги спокій у підготовці до історичного референдуму".

"Якщо уряд відмовиться від організації референдуму у Франції, ми спробуємо зробити так, щоб це питання стало центральним на наступній президентській кампанії", - підкреслив Філіппо.

У середу королева Великобританії Єлизавета II підтвердила, що референдум про вихід Великобританії зі складу ЄС відбудеться наприкінці 2017 року.

У листопаді 2014 року Марін Ле Пен пообіцяла провести референдум про вихід Франції з ЄС, якщо переможе на президентських виборах 2017 року.

Глава партії пояснила, що протягом шістьох місяців після обрання вона має намір вести переговори в європейських інстанціях про повернення Франції територіального, валютного, законодавчого та економічного суверенітету. При цьому вона підкреслила, що покине президентський пост, якщо французи проголосують проти виходу зі складу Євросоюзу.

Партія "Національний фронт" за підсумками муніципальних виборів, які відбулися в березні 2014 року, посіла третє місце, набравши близько 7% голосів виборців. При цьому партія не зуміла здобути перемогу в жодному регіоні Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram