ГоловнаСвіт

​В Австрії 14-річного хлопчика засудили до 8 місяців в'язниці за тероризм

За деякими даними, підліток мав намір влаштувати вибух на залізничному вокзалі у Відні

​В Австрії 14-річного хлопчика засудили до 8 місяців в'язниці за тероризм

Суд Австрії засудив 14-річного школяра турецького походження до восьми місяців тюремного ув'язнення і 16 місяців умовного позбавлення волі за звинуваченням у плануванні теракту.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Для здійснення теракту обвинувачений завантажив на свою ігрову приставку Playstation плани для створення бомби, а також зв'язався з бойовиками, які виступають на підтримку терористичного угрупування "Ісламська держава" в Сирії.

За деякими даними, підліток мав намір влаштувати вибух на залізничному вокзалі у Відні, а після атаки збирався виїхати, щоб приєднатися до "священної війни".

Підлітка вперше заарештували за підозрою у причетності до тероризму у жовтні 2014 року. Незабаром, проте, його звільнили. Вдруге його затримали у січні 2015 року.

За даними австрійського міністерства внутрішніх справ, у бойових діях на боці ісламістів на Близькому Сході брали участь близько 200 вихідців з Австрії, з них близько 30 загинули, деяких вбили, а близько 70 повернулися на батьківщину.

Крім того, як повідомляє Рейтер, у вівторок суд у Відні виправдав 16-річну дівчинку, обвинувачену в намірі приєднатися до терористичної організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram