ГоловнаСвіт

Росія заявила, що до кінця травня завершить переговори із Францією про "Містралі"

Франція запропонувала вирішити проблему з вертольотоносцями, повернувши Росії €785 млн.

Росія заявила, що до кінця травня завершить переговори із Францією про "Містралі"
"Мистраль"
Фото: EPA/UPG

Париж і Москва проводять консультації з приводу вертольотоносців типу "Містраль", їхні результати будуть зрозумілі до кінця травня.

Про це РИА Новости повідомив заступник директора Федеральної служби з військово-технічного співробітництва Анатолій Пунчук.

"Зараз із французькою стороною проводяться консультації для врегулювання ситуації, що склалася в рамках досягнутих домовленостей між президентами Росії та Франції. Очікуємо результатів наприкінці травня", - заявив Пунчук.

За його словами, переговорний процес "проходить в атмосфері взаєморозуміння і демонструє позитивну динаміку".

"За нашою оцінкою, французька сторона налаштована на взаємоприйнятне вирішення ситуації", - зазначив Пунчук.

Тим часом МЗС Франції не коментує даних про розрив контракту про "Містралі". Офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль заявив, що влада Франції багато разів говорила про це і нової інформації не має, повідомляє РИА Новости. Раніше 15 травня "Коммерсантъ" повідомив про те, що Франція запропонувала вирішити проблему кораблів, повернувши Росії €785 млн, якщо та дозволить продати їх третій стороні без застережень. Крім того, французи запропонували розділити ризики і витрати, пов'язані з демонтажем із кораблів російського обладнання, поставленого на них під час будівництва. У Москві тим часом оцінюють усі свої збитки у €1,163 млрд, зокрема вимагають відшкодувати витрати на навчання екіпажів, будівництво інфраструктури базування і роботи зі створення палубних вертольотів Ка-52К.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram