ГоловнаСвіт

Росія стала світовим лідером за смертністю від алкоголю і темпами зростання пияцтва серед молоді

Тривожна тенденція до зростання пияцтва серед молоді спостерігається і в багатьох європейських країнах

Росія стала світовим лідером за смертністю від алкоголю і темпами зростання пияцтва серед молоді
архив

Росія стала лідером за кількістю смертей (30%), так чи інакше пов'язаних зі вживанням алкоголю, а також за темпами зростання пияцтва серед молоді.

Про це йдеться у звіті Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD), що охоплює період з 1992-го по 2012 роки.

Дані про Росію включено в порівняльний звіт про рівень вживання алкоголю у країнах, що входять у цю організацію, хоча процес вступу Росії до OECD заморозили у 2013 році на невизначений термін, зауважує NEWSru Israel.

За даними OECD, за згадані 20 років споживання алкоголю у розвинених країнах в середньому знизилося на 2,5%. У 2012 році у країнах, що входять у OECD, на душу населення припадало в середньому по 9,1 літра чистого алкоголю на рік, і цей показник перевищили в Естонії, Австралії та Франції, де на душу населення припало близько 12 літрів на рік. Найменше п'ють в Ізраїлі, Південній Кореї, США, Канаді, Туреччині та Індонезії.

У доповіді наголошується, що, незважаючи на загальне зниження інтересу до алкоголю, у багатьох країнах спостерігається зворотний ефект. Лідером за темпами зростання пияцтва серед молоді є Росія, за нею йдуть Естонія, Індія та Китай.

Схожа тривожна тенденція також вимальовується у Норвегії, Ісландії, Польщі, Швеції, Фінляндії, Великобританії та Ірландії. Водночас менше стали вживати алкоголь молоді італійці, французи і словенці, повідомляється у звіті.

Зазначимо, що за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), оприлюдненими наприкінці 2014 року, у світі щорічно фіксується понад три мільйонів смертей, пов'язаних зі зловживанням спиртним, і 500 тис. з них припадає на Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram