ГоловнаСвіт
Спецтема

Греція виплатила МВФ €200 млн відсоткових платежів

Брюссель закликає лівий уряд Греції впроваджувати заходи жорсткої бюджетної економії.

Греція виплатила МВФ €200 млн відсоткових платежів

Греція виплатила Міжнародному валютному фонду (МВФ) €200 млн на погашення відсоткової заборгованості.

Про це повідомляє агентство AFP.

Афіни вирішили платити, хоча їм не вдалося домогтися угоди про розблокування допомоги на €7,2 млрд. При цьому грецькі чиновники відкинули припущення, що уряду країни може забракнути грошей на наступні відсоткові виплати. "Борг виплачуватимуть", - запевнив міністр фінансів Греції Дімітріс Мардас.

Джерела AFP в Афінах стверджують, що наступного вівторка, 12 травня, буде виплачено ще €750 млн. Вони також передбачають, що уряду вдасться позичити на зовнішньому ринку €2,8 млрд за допомогою розміщення двох облігаційних позик 8 і 15 травня.

Проте вирішальним чинником, що визначає долю грецької економіки, залишається укладення угоди про розблокування фінансової допомоги. Для вирішення проблеми дефіциту ліквідності уряд розпорядився, щоб усі держустанови та органи влади перевели свої резерви в Центральний банк Греції, принаймні до укладання угоди з кредиторами.

Греція опинилася в скрутній фінансовій ситуації через затримку рефінансування з боку Євросоюзу і Європейського центробанку. Питання про програму допомоги країні поки що не врегульовано. Загальна сума заборгованості Греції перед кредиторами становить €320 млрд.

Переговори між Грецією та ЄС про продовження фінансової допомоги країні наразилися на нові труднощами після чергового раунду в Ризі. Брюссель закликає лівий уряд Греції впроваджувати заходи жорсткої бюджетної економії. 24 квітня голова ради міністрів фінансів єврозони Єрун Дейсселблум заявив, що Афіни не отримають міжнародних кредитів, поки не буде ухвалене остаточне рішення про реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram