ГоловнаСвіт

Партія "Наш дім Ізраїль" допоможе у зміцненні і розширенні співробітництва між Україною та Ізраїлем

Партія "Наш дім Ізраїль" допоможе у зміцненні і розширенні співробітництва між Україною та Ізраїлем

4 травня у Тель-Авіві відбулася зустріч між міністром закордонних справ Ізраїлю Авігдором Ліберманом та почесним консулом Ізраїлю у Західному регіоні України Олегом Вишняковим. Почесний консул та міністр обговорили сучасну ситуацію в Україні, зокрема питання гуманітарної медичної допомоги з боку Ізраїлю, співпрацю у сфері сільського господарства та запозичення ізраїльських технологій.

Пан Вишняков розповів про кроки, які реалізуються за допомогою Почесного консульства і Культурного центру. Це регулярні семінари та тренінги для українських психологів від ізраїльських фахівців із роботи з постраждалими у зоні АТО, робота з єврейськими фондами та громадськими організаціями, проведення єврейських свят для мешканців Львова та ознайомлення молоді України з єврейською культурою та традиціями. Пан Ліберман ще раз підкреслив нейтралітет Ізраїлю у російсько-українському конфлікті, але висловив готовність надавати всіляку допомогу і підтримку українського народу у подоланні наслідків цього конфлікту. Ізраїль регулярно приймає на лікування українських бійців і цивільних осіб, які постраждали на сході, тривають переговори про можливість відкрити у Києві реабілітаційний центр з використанням ізраїльських технологій і запрошенням ізраїльських фахівців.

Пан Ліберман підкреслив, що основне завдання політиків - працювати на благо своєї країни і свого народу. Сьогодні Ізраїль переживає складнощі формування коаліції, схожі з політичними проблемами в Україні. Авігдор Ліберман оголосив почесному консулу про своє рішення не приєднуватися до урядової коаліції і залишити посаду глави МЗС. За словами Авігдора Лібермана, не можна вимагати від народу "затягнути паски" і до безкінечності розширювати уряд. У цьому сьогоднішня ситуація в Україні дуже нагадує ізраїльську. "Я готовий служити своєму народові в опозиції, але не хочу приєднуватися до цього уряду", - заявив пан Ліберман.

Олег Вишняков побажав Авігдору Ліберману успіхів у досягненні цілей і висловив надію на те, що партія "Наш дім Ізраїль" як і раніше буде лояльною до України і допоможе у зміцненні і розширенні співробітництва між Україною та Ізраїлем.

Почесний консул пан Вишняков запросив пана Лібермана на церемонію офіційного відкриття Почесного консульства 28 травня у Львові. Відкриття Почесного консульства відвідають вищі чини МЗС України, представники духовенства усіх наявних концесій Львова, громадські та політичні діячі України та Ізраїлю, глави єврейських організацій України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram