ГоловнаСвіт

Меркель анонсувала перегляд санкцій проти Росії в червні

Канцлер ФРН пов'язала обмеження проти РФ з виконанням мінських угод.

Меркель анонсувала перегляд санкцій проти Росії в червні
Меркель
Фото: dyvys.in

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що питання антиросійських санкцій розглянуть у червні 2015 року.

Про це вона повідомила в понеділок, 27 квітня, на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Польщі Евою Копач у Варшаві, повідомляє агентство Рейтер.

За її словами, рішення ЄС пролонгувати чи зняти обмежувальні заходи залежатиме від виконання мінських угод з приводу України.

"На зустрічі Ради ЄС у березні ми одностайно дійшли висновку, що питання санкцій пов'язане з виконанням домовленостей. Очевидно, що на реалізацію угод знадобиться більше часу, ніж передбачалося. Ми займемося цим питанням у червні", - зазначила Меркель. Канцлер ФРН також вважає, що ухвалені проти Росії обмежувальні заходи слід зберегти, додала Копач.

Раніше в понеділок президент РФ Володимир Путін повідомив, що через санкції Росія недоотримала $160 млрд доларів у вигляді інвестицій. Негативний вплив, за словами голови держави, також мало падіння цін на нафту. При цьому він стверджував, що жодного економічного колапсу в Росії не сталося.

Нагадаємо, 15 квітня міністри закордонних справ країн G7 заявили, що санкції проти Росії можуть скасувати, тільки  якщо Москва виконає угоду про припинення вогню, підписана в лютому в Мінську, і буде поважати суверенітет України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram