ГоловнаСвіт

Назарбаєв виграв вибори у Казахстані з результатом 97,7%

Явка на президентських виборах в Казахстані перевищила 95%

Назарбаєв виграв вибори у Казахстані з результатом 97,7%
Фото: EPA/UPG

Казахстан переобрав своїм президентом на п'ятий термін Нурсултана Назарбаєва, свідчать попередні дані Центральної виборчої комісії цієї країни.

На ранковому брифінгу голова ЦВК Казахстану Куандик Турганкулов заявив, що за Назарбаєва проголосували 97,7% виборців. Його найближчий суперник комуніст Тургун Сиздиков набрав лише 1,6%, за профспілкового лідера Абельгазі Кусаїнова проголосували 0,7% виборців.

Явка на виборах склала 95,22%.

Ці оперативні дані засновані на цифрах, отриманих від обласних виборчкомів, а також комісій Астани і Алмати. Остаточні підсумки виборів, що відбулися 26 квітня, Центральна виборча комісія має встановити не пізніше ніж у семиденний термін, тобто не пізніше 3 травня 2015 року.

Нагадаємо, що 74-річний Назарбаєв очолює Казахстан з 1989 року. До розпаду СРСР він був першим секретарем Центрального комітету (ЦК) Комуністичної партії Казахстану. Згідно з Конституцією Казахстану, одна і та сама людина не може ставати президентом більше ніж двічі поспіль. Це обмеження, однак, не поширюється на першого президента Казахстану - Назарбаєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram