ГоловнаСвіт

Генпрокурором США вперше в історії стала афроамериканка

Попередній генпрокурор США подав у відставку, імовірно, через безладдя у Фергюсоні.

Генпрокурором США вперше в історії стала афроамериканка
Лоретта Линч
Фото: EPA/UPG

Сенат США затвердив генпрокурором країни Лоретту Лінч (Loretta Lynch).

Про це повідомляє агентство Рейтер

Окрім того, за посадою Лінч одночасно очолить Міністерство юстиції США.

За кандидатуру Лінч, яка стала першою афроамериканкою і другою жінкою на цій посаді, проголосували 56 сенаторів, проти - 43. У Білому домі призначення Лінч охарактеризували як "гарну новину".

Лінч чекала на затвердження на посаді з листопада 2014 року, коли її кандидатуру висунув президент США Барак Обама. Повільність сенаторів неодноразово наражалася на критику Білого дому.

Як зазначає агентство, на посаді генпрокурора Лінч очікує розгляд фактів порушення громадянських прав афроамериканців поліцейськими. Їй також доведеться розслідувати справи, пов'язані зі звинуваченнями найбільших світових банків в ухиленні від сплати податків у США та маніпулюванні валютними ринками.

Лоретта Лінч останні чотири роки працювала прокурором Східного округу штату Нью-Йорк. Цю посаду вона займала в 1999-2001 рр. за часів адміністрації Білла Клінтона.Попередник Лінч на посаді генпрокурора Ерік Холдер подав у відставку наприкінці вересня 2014 року. Причинами такого рішення могли стати масові протести у Фергюсоні, де після вбивства поліцейськими темношкірого підлітка спалахнули заворушення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram