ГоловнаСвіт

У Росії знайшовся господар ракети, що впала після пуску на космодромі

Стверджують, що впав "Антей-2500", хоча в цьому є сумніви.

У Росії знайшовся господар ракети, що впала після пуску на космодромі
"Антей-2500"

Випробувальний пуск ракети, яка впала 22 квітня невдовзі після запуску з російського космодрому Плесецьк в Архангельській області, здійснював концерн ППО "Алмаз-Антей".

Про це повідомив «Интерфакс» з посиланням на прес-службу концерну.

Під час пуску через відхилення зенітної ракети від заданої траєкторії спрацював самоліквідатор.

"22 квітня на космодромі Плесецьк проведена експериментальна робота з оцінки характеристик керованості модернізованої ракети системи «Антей-2500» задля майбутніх експортних поставок. Завдання пуску виконано, цикл випробувань буде продовжено, - йдеться в повідомленні прес-служби. - Через відхилення вектора швидкості на початковій ділянці траєкторії від заданих обмежень у секторі безпеки відбулася штатна самоліквідація ракети. Приземлення елементів ракети відбулося в межах зон безпеки на території космодрому".

Втім, джерело "Ленты.ру" в оборонній промисловості звернуло увагу на те, що раніше повідомляли про аварію ракети, яка не відповідає відомим характеристикам ракет комплексу "Антей-2500": "Зенітна ракетна система С-300ВМ "Антей-2500" оснащується ракетами двох типів: 9М83М і більшими 9М82М, при цьому стартова маса 9М82М не перевищує 5 тонн, тоді як ракета, що впала, за наявними повідомленнями, мала масу 9,6 тонни".

На думку фахівців, виріб, що впав, може належати до типу ракет-перехоплювачів 53Т6 розробки ОКБ "Новатор", що входить до складу концерну "Алмаз-Антей".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram