ГоловнаСвіт

НАТО проведе в Естонії найбільші у світі кібернавчання

У навчаннях, організованих Центром кіберспівробітництва НАТО, візьмуть участь 400 осіб з 16 країн

НАТО проведе в Естонії найбільші у світі кібернавчання
архив

Центр кіберспівробітництва НАТО, розташований у Таліні, проведе цього тижня навчання "Locked Shields 2015" за участю 400 представників з 16 держав.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Це будуть найбільші у світі навчання такого типу, у яких використають реальні технології, комп'ютерні мережі та методи відбиття кібернападів", - повідомили агентство у вівторок у прес-службі Центру.

Згідно зі сценарієм навчань, команди учасників мають захищати комп'ютерні мережі та інформаційні системи умовної держави. Зарубіжні атаки на неї доповнить тиск з боку ЗМІ і правові обмеження. Мета - дати реалістичне уявлення про те, наскільки великий вплив можуть мати кіберінциденти і наскільки комплексними мають бути методи їхнього вирішення.

Центр кіберспівробітництва НАТО проводить аналогічні навчання з 2010 року. Цього року їх підтримує уряд Канади, який фінансує поповнення використовуваних на них технічних засобів.

Центр у Талліні є військовою організацією, зосередженою на дослідних роботах та підготовці кадрів у сфері кібероборони. Метою Центру є поліпшення діяльності, співпраці та обміну інформацією НАТО і партнерів альянсу

, які входять до нього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram