ГоловнаСвіт

Донька Гонгадзе стала молодіжним губернатором штату США

Соломія Гонгадзе стала молодіжним губернатором Вірджинії

Донька Гонгадзе стала молодіжним губернатором штату США
Фото: facebook.com/myroslava.gongadze

Донька вбитого 2000 року українського журналіста Георгія Гонгадзе Соломія стала молодіжним губернатором американського штату Вірджинія.

Про це повідомив президент Петро Порошенко у Твіттері.

"Соломія Гонгадзе - молодіжний губернатор Вірджинії. Вітаю і радію успіхам доньки Гії та Мирослави. Слава Україні", - написав президент.

Журналістка Мирослава Гонгадзе, мати Соломії, впевнена, що хоча закони, підписані молодіжним урядом, зазвичай не мають законодавчого значення, в майбутньому її донька "зробить так, щоб її закони змінювали життя людей на краще".

"За роки існування програми молодіжного уряду в консервативному і доволі патріархальному штаті Вірджинія потягом останніх 17 років жодна дівчинка не ставала губернатором. 17 років тому народилася вона зі своєю сестрою-близнюком у далекій Україні від українсько-грузинських батьків. І саме вона змогла завоювати право жінки на цю посаду, підписувати і ветувати закони, на яких понад 600 молодих делегатів з усього штату вчаться законотворчості. Вона також написала і домоглася ухвалити закон про декретну відпустку для жінок, якого в США також не існує", - написала Гонгадзе у Фейсбуці.

Фото: facebook.com/myroslava.gongadze

Нагадаємо, Георгія Гонгадзе викрали в центрі Києва 16 вересня 2000 року. Через півтора місяця тіло журналіста виявили в Київській області. 29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва визнав винуватим у вбивстві журналіста екс-генерала Олексія Пукача, засудивши його до довічного тюремного ув'язнення.

У лютому Генпрокуратура відновила розслідування вбивства Георгія Гонгадзе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram