ГоловнаСвіт

Бурджанадзе: Крим є частиною Росії і ніколи не стане частиною України

Лідер грузинського "Демократичного руху" заявила, що світова спільнота зовсім забула про Крим

Бурджанадзе: Крим є частиною Росії і ніколи не стане частиною України
Бурджанадзе
Фото: EPA/UPG

Лідер грузинської політичної партії "Демократичний рух" Ніно Бурджанадзе заявила, що Крим зараз є частиною Росії і більше ніколи не стане частиною України.

Про це вона заявила в ефірі грузинського телеканалу "Імеді", інформує "Крым.Реалии".

За її словами, світова спільнота зовсім забула про Крим, повідомляє агентство новин "Интерпресс Ньюс".

"Світовий порядок порушується вельми часто, що виражається у діях дуже багатьох держав, і це не тільки про Крим. Факт, що Крим сьогодні є частиною Росії і більше ніколи він не стане частиною України. Українська влада за певного потурання Заходу допустила радикальні і принципові помилки, наслідком яких стали події, що розгорнулися у Криму. Сьогодні факт, що міжнародна спільнота взагалі забула про Крим... Із цієї реальності ми й повинні зробити висновки, і сьогодні це факт, що більше жодна держава не говорить про Крим", - заявила Бурджанадзе.

За її словами, Крим і Самачабло (Південна Осетія) "абсолютно відрізняються один від одного", не тільки через історичне минуле, а й нинішні обставини.

Як пояснила Бурджанадзе, у "референдумі" в Криму взяли участь 93% жителів, тоді як "референдуми" у Самачабло і Абхазії провели так, що в них не брали участі люди, які проживали в цих регіонах до конфлікту.

Як зазначила Ніно Бурджанадзе, референдуми, у яких не брали участі сотні тисяч людей, котрих вигнали з Абхазії і Самачабло під час етнічних чисток, у жодному разі не можна визнати легітимними.

Ніно Бурджанадзе раніше була учасницею "Революції троянд", але після переходу в опозицію до Михайла Саакашвілі, який тоді був президентом Грузії, Бурджанадзе зайняла більш проросійську позицію.

Зараз Бурджанадзе є однією з небагатьох у політичному просторі Грузії, хто займає проросійську позицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram