ГоловнаСвіт

Росія не вимагатиме від Франції неустойку за "Містралі", - Путін

Президент РФ стверджує, що відсутність вертольотоносців не вплине на обороноздатність Росії.

Росія не вимагатиме від Франції неустойку за "Містралі", - Путін
"Мистраль"
Фото: ouest-france.fr

Президент РФ Володимир Путін під час "прямої лінії" заявив, що Росія не вимагатиме неустойок від Франції за відмову постачати вертольотоносці "Містраль".

"Ми не маємо наміру вимагати якихось там неустойок, штрафів позамежних, але треба, щоб усі витрати, яких ми зазнали, були відшкодовані", - сказав Путін.

Путін також наголосив, що невиконання контракту не вплине на обороноздатність Росії.

15 квітня вертольотоносець "Севастополь" успішно пройшов другу серію випробувань в морі. Зараз судно повертається на верф у Сен-Назері.

Раніше в Москві говорили, що ухвалять остаточне рішення про долю кораблів типу «Містраль», побудованих у Франції, до кінця квітня цього року. 11 березня французький прем'єр-міністр Мануель Вальс заявив про те, що Париж буде утримувати вертольотоносці і готовий нести за це відповідальність, незважаючи на фінансові втрати.

Нагадаємо, що перший з двох вертольотоносців "Владивосток", побудований на замовлення РФ, згідно з умовами контракту на суму €1,2 млрд, мали передати їй у листопаді 2014 року. Однак французька влада відклала передачу вертольотоносця на невизначений період у відповідь на російську агресію проти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram