ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін назвав убивство Нємцова ганьбою

За словами Путіна, імена виконавців убивства Нємцова стали відомі через день-півтора після злочину.

Путін назвав убивство Нємцова ганьбою
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін назвав убивство опозиціонера Бориса Нємцова трагічним і ганебним явищем.

Путін під час "прямої лінії" заявив, що підтримував доволі добрі відносини з Нємцовим, коли вони спілкувалися. За його словами, вбивство опозиціонера - трагічне і ганебне явище.

"Ми з ним (Нємцовим) були дружні, ми з ним підтримували стосунки. Він був різко опозиційно налаштований і до мене, і до влади взагалі, хоча в нас із ним були доволі добрі стосунки тоді, коли ми з ним спілкувалися", - заявив Путін.

"Я вже висловлювався з цього приводу - я вважаю, що це абсолютно ганебне явище - трагічне і ганебне", - зазначив президент.

Крім того, Путін заявив, що імена виконавців убивства Бориса Нємцова стали відомі правоохоронним органам буквально через день-півтора після скоєння злочину.

"Можу сказати, що буквально через день, максимум півтора, і слідчим, і ФСБ, і МВС були відомі імена виконавців цього вбивства. Питання було тільки в тому, де і як їх заарештувати. Це абсолютно об'єктивні дані, пов'язані не тільки з камерами спостереження, а пов'язані з великими можливостями (спецслужб), які з'явилися останнім часом", - сказав Путін.

Він зазначив, що паралельні розслідування декількох силових відомств дали однакові результати.

"Повторюю, питання було вирішено протягом кількох годин, у цьому сенсі вони працювали добре. По кількох каналах різні служби вийшли на один і той самий результат", - сказав президент.

При цьому він зазначив, що поки що рано говорити про імена замовників чи їхнє затриманні. "Питання, чи вдасться вийти на замовників і чи є вони - цього я поки що не знаю, робота зараз триває", - сказав Путін.

Опозиціонера Бориса Нємцова застрелили в ніч проти 28 лютого.

8 березня Басманний суд Москви заарештував за підозрою у вбивстві політика Бориса Нємцова п'ятьох осіб: Заура Дадаєва, Анзора Губашева, Шагіта Губашева, Тамерлана Ескерханова і Хамзата Бахаєва. Згодом усі фігуранти справи оскаржили свій арешт, унаслідок чого 1 квітня постанову про арешт Бахаєва, Ескерханова і Шагіта Губашева було скасовано у зв'язку з неналежним оформленням та скеровано на новий розгляд. 6 квітня суд повторно заарештував Хамзата Бахаєва, Тамерлана Ескерханова і Шагіта Губашева до 28 квітня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram