ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії задумалися про держмито на поширення іноземних газет

Уряд РФ вважає, що закордонні ЗМІ дискримінують доступ російських видань на товарний ринок

У Росії задумалися про держмито на поширення іноземних газет
Фото: www.taradel.com

Поширення іноземних друкованих ЗМІ у Росії можуть обкласти держмитом.

Про це пишуть "Ведомости", спираючись на моніторинг правозастосування ЗМІ за 2013 рік у рамках протидії екстремізму, опублікований на сайті російського уряду.

В оприлюдненому документі йдеться про те, що відсутність держмита за видачу дозволу на розповсюдження зарубіжних друкованих ЗМІ "призводить до створення дискримінаційних умов доступу на товарний ринок для засновників періодичних російських видань".

Також автори документа вважають за необхідне прописати в законі про ЗМІ підстави для відмови у видачі дозволу на поширення іноземної періодики в Росії.

Поправки в закон, що стосуються умов розповсюдження іноземних друкованих ЗМІ, а також зміни до Податкового кодексу підготує мінкомзв'язку РФ. Раніше відомство вже розробило поправки до закону, який визначає підстави для відмови зарубіжним газетам і журналам у видачі дозволу на роботу в Росії. Відмовити іноземному ЗМІ у видачі дозволу можуть у разі, якщо зазначена інформація про видання є недостовірною або якщо продукція цього ЗМІ не відповідає вимогам закону про протидію екстремізму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram