ГоловнаСвіт

США відправлять на парад Перемоги до Москви Джона Теффта

Колишній посол США в Україні Теффт відомий своєю критикою на адресу Росії

США відправлять на парад Перемоги до Москви Джона Теффта
Фото: zn.ua

Держдеп США направив американського посла в Росії Джона Теффта як представника США на урочистостях з нагоди річниці 70-річчя перемоги у Другій світовій війні.

Про це повідомляє РИА Новости.

"Світ відзначатиме День Перемоги в Європі (перемогу над Німеччиною) різними способами. Зокрема, у Вашингтоні 8 травня на честь події відбудеться повітряний парад. Деякі європейські столиці також відзначатимуть цей день. На військовому параді в Москві, як очікується, нас представить посол Теффт", - розповів агентству офіційний представник Держдепу США.

Неучасть президента США Барака Обами в урочистостях з нагоди річниці Перемоги у Вашингтоні раніше пояснювали завантаженим графіком глави держави.

Від приїзду до Москви на 9 травня вже відмовилися лідери більшості західних країн. Очікується, що канцлер Німеччини Ангела Меркель все ж відвідає Росію, однак зробить це 10 травня. За даними на 9 квітня, свій візит підтвердили лідери 25 країн, серед яких президент Індії, голова КНР і лідер КНДР.

Нагадаємо, що Джон Теффт з листопада 2009 року по серпень 2013 року очолював дипмісію у Києві, а до того був послом у Вільнюсі та Тбілісі. Він відомий також тим, що неодноразово критикував Росію. Так, у листопаді 2014 року Теффт звинуватив Росію у зриві Мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram