ГоловнаСвіт

Коморовський: Україна увійшла у фазу реалізації реформ

Польський президент зустрівся з Яценюком

Президент Польщі Броніслав Коморовський на зустрічі з прем'єром Арсенієм Яценюком заявив, що Україна увійшла у фазу реалізації, а не лише декларування реформ.

"Хотів би ще раз підтвердити, що ми з величезною повагою і з величезною симпатією дивимося на досягнення України, у тому числі в частині прийняття важких рішень, пов'язаних з реформами. Повною мірою цінуємо те, що Україна, в тому числі завдяки вам, увійшла у фазу реалізації, а не лише декларування реформ", - заявив Коморовський.

"Висловлюючи подяку за можливість виступити в українському парламенті - звернутися з виступом, спрямованим до всього українського народу, хотів би також сказати, що в ньому прозвучало повне розуміння важкої ситуації в Україні, а також цілковита підтримка процесу важких реформ в Україні, оскільки це відповідає польському досвіду. Нам це вдалося пройти, коли нам було дуже важко, і вдалося це нам тому, що у нас було багато розумних людей", - зазначив він.

"Хотів би також сказати, пане прем'єр-міністр, що наше ставлення до України, підтримка її незалежності і територіальної цілісності, підтримка внутрішніх реформ та прозахідного шляху - це не кон'юнктурна тимчасова політична мода. Для нас успіх України, її внутрішніх реформ, зміцнення незалежності, досягнення успіхів на шляху до Європи - це завдання стратегічного значення. Сьогодні ми наповнюємо амбітним змістом стратегічне партнерство між нашими країнами. Але я впевнений, що майбутнє означає ще більш активне співробітництво між нашими країнами. Співпраця не тільки в рамках інститутів західного світу, особливо інституцій Європейського Союзу, а й співробітництво в рамках особливого двостороннього політичного союзу між нашими державами", - підкреслив президент Польщі.

Коморовський додав, що Польща пам'ятає, як важко бути посткомуністичною країною. "Тому, може, часом справді варто запросити якогось поляка, як символ того, що можна досягти мети, якщо важко працювати", - підсумував він.

Нагадаємо, що Коморовський провів в Україні два дні і став першим президентом Польщі, який виступив у Верховній Раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram