ГоловнаСвіт

Опублікована стенограма розмови пілотів Airbus A-320

За весь час від початку зниження другий пілот не сказав ні слова

Опублікована стенограма розмови пілотів Airbus A-320
Фото: EPA/UPG

Німецька газета Bild опублікувала дані з мовного самописця лайнера A320 авіакомпанії German Wings, який розбився 24 березня в французьких Альпах.

Півторагодинний аудіозапис підтверджує, що невдовзі після вильоту капітан літака відійшов в туалет, передавши управління другому пілотові Андреасу Лубіцу. Вже через дві хвилини після цього лайнер, який перебував на висоті майже 12 тис. м, почав знижуватися. Диспетчери намагалися зв'язатися з екіпажем, але їм ніхто не відповів. Окрім того, Лубіц замкнувся в кабіні і нічого не відповідав першому пілоту, який просив пустити його всередину. За весь час з початку зниження другий пілот не сказав ані слова - на записі чутно тільки його подих.

На записі також чутно, як перший пілот кричить Лубіцу, котрий закрився в кабіні, "відкрий ці чортові двері", а на задньому плані кричать пасажири.

Нагадаємо, 25 березня на півдні Франції розбився пасажирський літак. На борту лайнера знаходилися 144 пасажири і шість членів екіпажу. За попередньою інформацією прокуратури, другий пілот міг розбити літак навмисно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram