ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін поміняв кількох чиновників у своїй адміністрації

Управління президента з внутрішньої політики змінило керівника з комуніста на "єдинороса".

Путін поміняв кількох чиновників у своїй адміністрації
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін звільнив із посади начальника управління президента з внутрішньої політики Олега Морозова. На місце Морозова призначено заступницю Тетяну Воронову.

Про це повідомляють на сайті Кремля

Олег Морозов іде з адміністрації президента за сімейними обставинами і найближчим часом візьметься за управління навчально-науковим центром при МДУ, який працюватиме у сфері підготовки управлінських кадрів. Про це "Коммерсанту" розповів сам Морозов.

Керівництво змінилося і в головному управлінні міжнародного співробітництва Управління справами президента. Президент підписав указ про звільнення з посади начальника управління Сергія Болховітінова, який обіймав цю посаду з 2004 року.

Одночасно Путін підписав указ "Про керівника Федерального агентства у справах Співдружності Незалежних Держав, співвітчизників, що проживають за кордоном, і з міжнародної гуманітарної співпраці", яким призначив на цю посаду Любов Глібову. Раніше вона входила до складу міжнародного комітету і представляла у верхній палаті парламенту законодавчий орган Пензенської області.

Уперше про те, що начальник управління президента з внутрішньої політики готує собі заміну, повідомляли наприкінці літа 2014 року. Перебуваючи на Всеросійському міжнародному форумі "Селігер", Морозов пояснював, що після досягнення 60-річного віку він отримав продовження права перебувати на держслужбі ще п'ять років, але після цього терміну піде у відставку.

Олег Морозов народився 1953 року в Казані. Викладав у Казанському держуніверситеті на кафедрі наукового комунізму. У 80-х - заступник секретаря парткому університету, заввідділу Татарського обкому КПРС. З 1994-го по травень 2012 року - депутат Держдуми РФ, віце-спікер. Із 2012 року - начальник управління внутрішньої політики президента РФ.

До Морозова з вересня 2011-го по травень 2012 року управління очолював Костянтин Костін. Після відставки він заснував Фонд розвитку громадянського суспільства - некомерційну організацію, яка спеціалізується на дослідженнях у галузі політики, регіонального розвитку та сучасних медіа.

"Коммерсантъ" наголошує, що Тетяна Воронова, яка курирує регіональну політику, останнім часом фактично виконувала роль першого заступника голови УВП, підміняючи Морозова під час його відряджень. До приходу в адміністрацію президента Воронова була депутатом законодавчих зборів Іркутської області, депутатом Держдуми від партії "Єдина Росія", членом Центрвиборчкому. В Управлінні вона працювала з політичними партіями. 30 березня їй виповниться 40 років. Воронова стане третьою жінкою-керівником управління в адміністрації президента.

Управління президента з внутрішньої політики здійснює інформаційно-аналітичне та організаційне забезпечення роботи президента в основних напрямах внутрішньої політики держави. Готує матеріали про суспільно-політичну ситуацію в країні, а також пропозиції з питань державного будівництва. Організовує та забезпечує взаємодію глави держави з представниками політичних партій і громадськими структурами.

Головне управління міжнародного співробітництва забезпечує збереження та ефективне використання об'єктів федеральної власності, розташованих за межами Росії, управління та розпорядження якими доручено Управлінню справами глави держави. Також забезпечує міжнародну діяльність голови держави та уряду Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram