ГоловнаСвіт

США не визнали угоду про інтеграцію між Росією і Південною Осетією

Президент Грузії висловив стурбованість угодою про інтеграцію між РФ і невизнаною республікою

США не визнали угоду про інтеграцію між Росією і Південною Осетією
Джен Псаки

США не визнають легітимність угоди про союзництво та інтеграцію між Росією і Південною Осетією.

Відповідну заяву офіційного представника Держдепу Джен Псакі опубліковано на сайті американського зовнішньополітичного відомства.

"Сполучені Штати не визнають легітимність так званого договору, підписаного сьогодні між Російською Федерацією і окупованим регіоном Грузії Південною Осетією. Ні сама угода, ні аналогічний документ, підписаний з Абхазією в листопаді 2014 року, не є чинним міжнародним договором", - сказала Псакі.

Вашингтон досі вважає Абхазію і Південну Осетію невід'ємними частинами Грузії, підкреслила представник Держдепу. Псакі також закликала Росію виконати всі зобов'язання в рамках угоди про припинення вогню 2008 року.

Стурбованість у зв'язку з підписанням договору також висловив президент Грузії Георгій Маргвелашвілі. Він розцінив укладення угоди як "крок, спрямований проти територіальної цілісності суверенної держави" і звинуватив Росію в "деструктивних діях", спрямованих на ускладнення процесу переговорів.

Президенти Росії та невизнаної Південної Осетії Володимир Путін і Леонід Тібілов підписали 18 березня угоду про союзництво та інтеграцію терміном дії у 25 років.

Тбілісі розірвав дипвідносини з Москвою після того, як Росія в серпні 2008 року визнала суверенітет Абхазії і Південної Осетії - двох автономій, що входили до складу Грузії. Євросоюз також не визнає незалежність Південної Осетії і Абхазії, заявляючи про підтримку територіальної цілісності та суверенітету Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram