ГоловнаСвіт

Тільки двоє із 450 депутатів Держдуми вшанували пам'ять Нємцова хвилиною мовчання

Жириновський вважає вшанування Нємцова не вартим уваги депутатів.

Тільки двоє із 450 депутатів Держдуми вшанували пам'ять Нємцова хвилиною мовчання
Фото: http://www.ntv.ru

Тільки двоє депутатів Держдуми на пленарному засіданні вшанували пам'ять убитого опозиційного політика Бориса Нємцова хвилиною мовчання, решта ж відмовилися.

Про це повідомляє парламентський кореспондент Дождя.

З ініціативою вшанувати пам'ять Бориса Нємцова виступив депутат Держдуми Дмитро Гудков. Спікер Сергій Наришкін не поставив це питання на голосування.

"Я в день трагедії від себе особисто і від усіх депутатів Державної думи надіслав телеграму рідним, близьким і висловив співчуття з приводу вбивства Нємцова - колишнього депутата Держдуми", - сказав він.

Хвилиною мовчання пам'ять убитого політика вшанували тільки Дмитро Гудков і депутат "Справедливої Росії" Валерій Зубов.

Тим часом лідер партії ЛДПР Володимир Жириновський висловився проти оголошення хвилини мовчання.

"Ми ось вже приймали якось рішення, що піднімати зал із приводу якихось подій, щоб ушанувати чиюсь пам'ять, може тільки Рада Державної Думи, приймає рішення, і тільки в день державної жалоби. Коли президент оголосить у країні державний траур через якусь подію, загинули люди, тільки тоді можна піднімати вищий орган державної влади", - сказав він.

4 березня члени Ради Федерації вшанували пам'ять Нємцова хвилиною мовчання, з такою пропозицією виступив віце-спікер Радфеду Євген Бушмін.

Бориса Нємцова вбили в центрі Москви пізно ввечері 27 лютого. За фактом події було порушено кримінальну справу, фігурантами якої зараз є п'ять осіб: Хамзат Бахаєв, Тамерлан Ескерханов, Шадід Губашев, Анзор Губашев і Заур Дадаєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram