ГоловнаСвіт

Колишній командувач ЧФ Росії розповів про вторгнення до Криму

Російський адмірал похвалився тим, що "в Криму розвідка НАТО проґавила все що можна і не можна".

Колишній командувач ЧФ Росії розповів про вторгнення до Криму
"Вежливые люди" (архив)
Фото: reparter.org

Чорноморський флот Росії забезпечив у лютому 2014 року таємну доставку до Криму російських спецпідрозділів, які блокували там українські війська.

Про це в інтерв'ю РИА Новости розповів колишній командувач ЧФ адмірал Ігор Касатонов.

"ЧФ підготував плацдарм, офіцери знали, що діється навколо, де розташовані українські частини, сценарії розвитку подій відпрацьовували на картах. Тобто Чорноморський флот зі своїми завданнями впорався - були доставлені "ввічливі люди", із 27 на 28 лютого взяли Верховну раду Криму", - заявив Касатонов, пояснивши, що "ввічливі люди" були армійськими спецпризначенцями, яких доправляли у Крим повітрям і морем.

Адмірал особливо наголосив, що операцію проводили із широким застосуванням заходів маскування пересування, в результаті чого вона пройшла абсолютно несподівано і для українських військових, і для західних розвідок.

"У Криму розвідка НАТО проґавила все що можна і не можна. Причини криються в режимі суворого радіомовчання в період зосередження угруповання, а також у вмілому використанні севастопольської бази, транспортних бойових засобів, які доправляли збройні сили в Крим", - наголосив Касатонов.

У кінці лютого 2014 року, після втечі з Києва Віктора Януковича, низку адміністративних будівель у Криму захопили невідомі озброєні особи (так звані "ввічливі люди"), які на той момент називалися "силами самооборони Криму". Ці самі сили блокували пункти постійної дислокації українських збройних сил у Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram