ГоловнаСвіт

Обама продовжив санкції проти Ірану

США як і раніше бачать загрозу своїй безпеці у діях Тегерана

Обама продовжив санкції проти Ірану
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама ще на один рік продовжив дію санкцій проти Ірану.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

Дія оголошених у 1995 році санкцій мала припинитися 15 березня цього року.

"Певні дії та політичні рішення влади Ірану суперечать інтересам США в регіоні і досі становлять надзвичайну загрозу для національної безпеки, зовнішньої політики та економіки США", - йдеться в листі глави держави, направленому в Конгрес.

При цьому Обама відзначив прогрес у переговорах "шістки" міжнародних посередників і Тегерана щодо ядерної програми Ірану.

У 2013 році США, Росія, Китай, Німеччина, Франція і Великобританія уклали тимчасову угоду з Іраном, за якою в обмін на деякі поступки Тегерана щодо ядерної програми ослабили антиіранські санкції. Відтоді ведуться переговори з укладення всеосяжної угоди з цих питань. США та Іран домовилися, що до кінця березня буде вироблено рамкову угоду, а до червня - остаточну.

У березні 1995 року Білий дім ввів у дію посилений пакет економічних санкцій проти Ірану, повністю заборонивши будь-які американські інвестиції в економіку цієї країни, а також різко обмеживши всі імпортно-експортні та фінансові операції з Тегераном.

Нагадаємо, наприкінці лютого Іран пригрозив виходом з переговорів за ядерною програмою, якщо їхні учасники нав'язуватимуть свою волю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram