ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Влада Німеччини нарахувала у лавах ІД 650 німців

Потенційну загрозу безпеці ФРН становлять понад 1000 осіб

Влада Німеччини нарахувала у лавах ІД 650 німців
боевики ИГ (архив)
Фото: EPA/UPG

Близько 650 громадян Німеччини пройшли підготовку у тренувальних таборах терористичного угруповання "Ісламська держава" в Іраку та Сирії.

Про це повідомляє Spiegel з посиланням на дані міністра внутрішніх справ Німеччини Томаса де Мезьєра, які він озвучив в ефірі телеканалу ZDF.

Глава МВС уточнив, що кількість німців, котрі підтримують джихад, зростає, і в Німеччині спостерігають ту саму тенденцію, що й у Франції та Бельгії. Дев'ять місяців тому Федеральна служба захисту конституції ФРН звітувала про 320 німців у лавах іракських бойовиків.

При цьому міністр зазначив, що зараз спецслужби знають "багато" про ісламістську рекрутингову мережу в Німеччині. Згідно з цими даними, понад тисяча осіб можуть становити потенційну загрозу національній безпеці.

Діяльність "Ісламської держави" на території Німеччини заборонили у вересні 2014 року. Загалом у країні розпочато понад 500 розслідувань за підозрою у причетності до діяльності терористичного угруповання, яке контролює великі території Сирії та Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram