ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Бориса Нємцова поховали

На честь Нємцова запропонували перейменувати Великий Москворецький міст, на якому його вбили

Політика Бориса Нємцова поховали на Троєкуровському цвинтарі в Москві.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Перед похованням православний священик відспівав покійного. Проводити Нємцова прийшли його рідні та близькі. Усього на похороні були щонайменше 600 осіб, близько третини - представники ЗМІ. На могилу поклали десятки вінків зі стрічками кольорів російського прапора, повідомляє ТАСС.

Раніше у вівторок, 3 березня, в Сахаровському центрі відбулася громадянська панахида. З Нємцовим попрощалися його рідні та близькі, а також політичні соратники, посол США в Росії Джон Теффт і дружина першого президента Росії Наїна Єльцина, а також віце-прем'єри Аркадій Дворкович і Сергій Приходько, представник президента в Держдумі Гаррі Мінх.

На честь Нємцова запропонували перейменувати Великий Москворецький міст, на якому його вбили. Крім того, пролунала ініціатива назвати одну з московських вулиць на честь опозиціонера або встановити йому пам'ятник. Голова департаменту культури Москви Сергій Капков заявив, що пам'ятник Нємцову в столиці може бути встановлений тільки через 10 років, а заступник мера столиці із соціальних питань Леонід Печатников сказав РИА Новости, що вулицю можуть назвати на честь Нємцова швидше, ніж через десять років після смерті, якщо відповідний указ видасть президент РФ або мер Москви.

Бориса Нємцова застрелили пізно увечері 27 лютого в центрі Москви. По громадському діячеві, який ішов зі своєю знайомою - 23-річною українською фотомоделлю Ганною Дурицькою - Великим Москворецьким мостом, близько 23:30 мск відкрили вогонь. Під час нападу, імовірно, використовувався пістолет Макарова з набраними вроздріб патронами виробництва різних заводів. У Нємцова вистрілили шість разів, чотири кулі влучили. Політик загинув на місці, його супутниця не постраждала. Порушено кримінальну справу за статтями "Вбивство" і "Незаконний обіг зброї", поліція розшукує нападників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram