ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Депутат Держдуми побив бізнесмена хокейною ключкою

Обвинувачений частково підтвердив факт завдання травм

Депутат Держдуми побив бізнесмена хокейною ключкою
Фото: obozrevatel.com

Щодо депутата Держдуми Михайла Юревича порушили кримінальну справу за побиття челябінського бізнесмена Андрія Валєєва.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прокурора Челябінської області Олександра Войтовича.

За словами Войтовича, інцидент стався 12 лютого у палаці спорту "Юність" в обласному центрі під час аматорського хокейного матчу. "Підстави для порушення кримінальної справи були. На підставі тих висновків, які ми бачили, постраждалому заподіяно тяжку шкоду", - заявив прокурор.

Юревич частково підтвердив факт завдання травм. "В ігровому епізоді дійсно завдав травми Валєєву. Але це сталося випадково, в запалі боротьби. Я відразу перед ним вибачився. У нас добрі стосунки. Сподіваюся, цей інцидент їх не зіпсує", - сказав депутат.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, під час гри Юревич двічі вдарив гравця команди суперників - челябінського підприємця Андрія Валєєва. Після того, як бізнесмен упав і знепритомнів, депутат завдав комерсанту ще кілька ударів ключкою. Потерпілий отримав важкі травми голови, його ушпиталили до нейрохірургічної реанімації.

Кримінальну справу порушено за статтею 111 ("Умисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю").

Михайло Юревич є діючим депутатом Держдуми і володіє недоторканністю. Після збору матеріалів про подію наглядове відомство може ініціювати питання про зняття імунітету для притягнення його до кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram