ГоловнаСвіт

У Білорусі заборонили всі анонімайзери

У Білорусі заборонили всі анонімайзери
архив
Фото: 4everfoto.blogspot.com

У Білорусі заблокують усі анонімайзери (сервіси, які надають інтернет-користувачам анонімний доступ до мережі), що дозволяють обходити обмеження і заходити на заборонені в країні сайти.

Відповідний документ опублікували на Національному правовому інтернет-порталі Білорусі.

"Державна інспекція у разі виявлення інтернет-ресурсів, засобів забезпечення анонімності (проксі-сервери, анонімні мережі типу Tor та інші), що дозволяють користувачам інтернет-послуг отримувати доступ до інтернет-ресурсів, ідентифікатори яких включено в список обмеженого доступу, додає у список обмеженого доступу ідентифікатори цих інтернет-ресурсів", - йдеться в документі.

Білорусь увійшла до топ-5 головних торговельних партнерів України

Будь-які сервіси, що надають анонімний доступ до мережі (в тому числі і Tor), постачальники інтернет-послуг мусять внести до "чорного списку" протягом доби. З постанови випливає, що для цього провайдери повинні перевіряти список держінспекцій не рідше, ніж один раз на добу.

Усередині лютого за блокування доступу до Tor і анонімізаційних ресурсів в Росії виступили Держдума і Роскомнагляд. Однак ця ініціатива поки не оформлена у вигляді закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram