ГоловнаСвіт

ФБР оголосило нагороду у $3 млн за російського хакера

В американському бюро розслідувань повідомили про 60 груп хакерів, які загрожують США

ФБР оголосило нагороду у $3 млн за російського хакера
Евгений Богачев
Фото: http://www.fbi.gov

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США оголосив нагороду у розмірі до $3 млн за інформацію, яка дозволить заарештувати підозрюваного у кібершахрайстві громадянина Росії Євгена Богачова.

Про це повідомляється на офіційному сайті ФБР.

За даними ФБР, Богачов відомий у мережі під псевдонімами "lucky12345", "slavik" і "Pollingsoon". Його підозрюють в участі у широкомасштабному здирництві, а також в зараженні комп'ютерів вірусом Zeus, який використовувався для отримання номерів банківських рахунків, паролів та інших даних, необхідних для доступу до електронних банківських рахунків.

Розслідування справи про розкрадання грошей з банківських рахунків за допомогою вірусу почалося влітку 2009 року. У вересні 2011 року ФБР стало відомо про модифіковану версію вірусу - Gameover Zeus. Передбачається, що ним заразили понад мільйон комп'ютерів, що призвело до розкрадання понад $100 млн.

ФБР відомо, що останнє місце проживання Богачова - російське місто Анапа, також у нього є нерухомість у Краснодарі.

"Відомо, що він любить морські прогулянки і може виходити в Чорне море на яхті", - йдеться в оголошенні про розшук.

Наприкінці серпня 2012 року Богачову висунули офіційні звинувачення під його псевдонімом "lucky12345", у травні 2014 року - на його справжнє ім'я.

Як повідомляє агентство Рейтер з посиланням на високопоставленого співробітника бюро, у ФБР є дані про 60 груп хакерів, які загрожують США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram