ГоловнаСвіт

Над Парижем пролетіли неупізнані безпілотники

Паризькій поліції не вдалося виявити операторів дронів

Над Парижем пролетіли неупізнані безпілотники
архив

Над центром Парижа помітили неупізнані безпілотники.

Про це повідомляє агентство AFP.

У поліції повідомили, що з опівночі до шостої ранку у різних районах міста перехожі спостерігали невідомі дрони. Загалом було помічено п'ять безпілотників: один із них літав над посольством США, решту помітили в районі Ейфелевої вежі і площі Згоди.

За словами поліцейських, вперше така кількість дронів з'явилася в повітрі над Парижем за одну ніч. Правоохоронні органи вважають, що це могла бути спланована акція. Було зроблено спробу простежити маршрут дронів і виявити їх операторів, але вона провалилася. Справу розслідують жандармерія на повітряному транспорті і кримінальна поліція Парижа.

За останні кілька місяців у Франції вже кілька разів фіксувалася поява неупізнаних дронів. Так, десятки БПЛА помічали біля ядерних електростанцій, а 20 січня безпілотник пролетів над президентським палацом у Парижі. На роботі ядерних об'єктів польоти БПЛА ніяк не позначилися. У міжнародній організації Greenpeace, представники якої регулярно проводять акції протесту поблизу атомних об'єктів, свою причетність до польотів дронів заперечують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram