ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві завершилася перша акція руху "Антимайдан"

В антиукраїнській ході брали участь, за різними даними, від 35 до 50 тис. осіб

У Москві завершилася перша акція руху "Антимайдан"
архив
Фото: EPA/UPG

У центрі Москви завершилася перша акція антиукраїнського громадського руху "Антимайдан".

Про це повідомляє "Дождь".

Це були хода та подальший мітинг-концерт на Площі Революції. Основним гаслом акції було "Рік Майдану. Не забудемо, не пробачимо!".

На Площі Революції для проведення акції було споруджено сцену. Ведучими акції були одіозна співачка Віка Циганова і письменник Микола Старіков.

Однією з основних тем мітингу стали події, що відбулися торік у травні в Одесі, де під час заворушень загинули 48 людей.

На сцені також виступили Олександр Залдостанов, друг Путіна, відомий як байкер "Хірург". Він закликав присутніх об'єднатися навколо президента РФ Володимира Путіна. Серед промовців був також представник "Уралвагонзаводу".

За повідомленнями поліції, в ході взяли участь близько 35 тисяч осіб. Самі організатори, кажучи про кількість присутніх на акції, назвали цифру 50 тисяч осіб, повідомляє ТАСС.

Раніше видання РБК повідомляло, що для створення масовості на мітингу планувалося використання ресурсу обласних адміністрацій, партії "Единая Россия", ОНФ і вчительських профспілок.

Нагадаємо, 15 січня відразу кілька російських громадських організацій оголосили про об'єднання в рух "Антимайдан", основною метою якого заявлено недопущення в країні кольорової революції. У цю організацію увійшли структури, підтримувані і тісно пов'язані з російською владою, які при цьому сповідують агресивний культ насильства, густо замішаний на імперсько-православних ідеях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram