ГоловнаСвіт

У Росії запропонували амністувати 200 тис. в'язнів

Штаб АТО заявляв про присутність російських кримінальників в "арміях" бойовиків

У Росії запропонували амністувати 200 тис. в'язнів
Фото: operkor.wordpress.com

У Росії до 70-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні запропонували амністувати 200 тисяч в'язнів, пишуть "Ведомости" з посиланням на пропозицію Ради з прав людини при президенті РФ.

Звільнити пропонують, зокрема, засуджених на термін до п'яти років учасників бойових дій, а також кілька інших категорій. На амністію не можуть розраховувати ті, хто скоїв тяжкі й особливо тяжкі злочини: вбивство, викрадення людини, зґвалтування, тероризм, бандитизм, зрада батьківщині, шпигунство, корупційні злочини.

Зменшення тюремного населення дозволить Росії переміститися з 10-го на 30-те місце за кількістю в'язнів на 100 тис. жителів.

Нагадаємо, що нещодавно бойовики анонсували збільшення своєї "армії" на 100 тисяч осіб. При цьому в штабі АТО стверджують, що Росія почала відправляти своїх кримінальників воювати на Донбас, пропонуючи їм вибирати - відсидка чи місяць у районі бойових дій.

Як доказ штаб АТО наводив слова взятого в полон бойовика. За його словами, у складі його підрозділу близько 70% становили громадяни Росії, які, як і він, так відпрацьовують свої тюремні терміни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram