ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія готує санкції для тих, хто ухиляється від армії

Громадянам призовного віку можуть заборонити виїзд з країни

Росія готує санкції для тих, хто ухиляється від армії
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Державна Дума Росії може заборонити громадянам призовного віку виїзд з країни терміном на п'ять років. Відповідний законопроект внесено до парламенту, повідомляє ТАСС.

Згідно з повідомленням, закон торкнеться тих, хто ухиляється, - чоловіків, які не пройшли військову службу без законних підстав. Якщо призовна комісія визнає громадянина таким, що ухиляється від служби в армії, відповідний висновок протягом 3 робочих днів військкомат має надіслати до відділення ФМС за місцем проживання молодого чоловіка. У разі скасування висновку військкомат також має негайно повідомити про це міграційну службу.

Повістки призовникам почнуть надсилати рекомендованими листами. "Повістки будуть вважатися отриманими на шостий день від дати надсилання рекомендованого листа", - сказано в повідомленні.

Раніше російська громадська організація "Солдатські матері" повідомляла про примушування призовників до підписання контрактів на службу в армії і подальше спрямування їх у зону бойових дій на сході України. Крім того, на початку лютого бойовики ДНР і ЛНР заявили про підготовку до мобілізації 100 тис. осіб.

Нагадаємо, у зв'язку з проведенням в Україні четвертої хвилі мобілізації Федеральна міграційна служба РФ за вказівкою президента Путіна дозволила українцям призовного віку перебувати в країні 90 днів аж до серпня 2015 року, щоб ті з них, що ухиляються від мобілізації, не потрапили до армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram