ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Петербурзі ФСБ затримала автора інтернет-групи "Російський правий сектор"

Раніше затриманий закликав до насильства проти поліцейських

У Петербурзі ФСБ затримала автора інтернет-групи "Російський правий сектор"
архив
Фото: ru-newz.ru

У Санкт-Петербурзі співробітники Федеральної служби безпеки (ФСБ) затримали автора пабліку у соціальній мережі "ВКонтакте" "Російський правий сектор".

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу відомства.

Чоловіка затримали в рамках кримінальної справи за статтею КК РФ "Публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності", повідомили у прес-службі Управління ФСБ у Петербурзі і Ленобласті.

"Він підозрюється у причетності до створення у соціальній мережі "ВКонтакте" групи "Російський правий сектор", до поширення статей із закликами до здійснення екстремістської діяльності, а також до публічної підтримки дій української екстремістської організації "Правий сектор", - розповіли у прес-службі ФСБ.

За словами джерела у правоохоронних органах Петербурга, затриманий - петербурзький націоналіст Максим Калиниченко. У лютому 2013 року суд засудив його до 2,5 років позбавлення волі умовно за заклики до насильства стосовно поліцейських під час несанкціонованої акції у 2011 році на Невському проспекті, а також у соціальних мережах.

"Слідство має намір клопотати у суді про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді взяття під варту", - додав співрозмовник агентства.

Діяльність "Правого сектору" офіційно заборонено в Росії Верховним судом Росії. У січні організація потрапила у список заборонених в Росії.

Нагадаємо, раніше в лютому ФСБ звинуватила активіста з Чувашії у закликах до екстремізму за перепост повідомлення у "ВКонтакте".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram