ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Обама попросив у Конгресу дозволу на війну з "Ісламською державою"

Експерти очікують запеклих суперечок у Конгресі з приводу цього документа

Обама попросив у Конгресу дозволу на війну з "Ісламською державою"
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама надіслав до Конгресу запит на використання військової сили проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Я надіслав всеосяжну та довгострокову стратегію, щоб знищити і завдати поразки ІД", - йдеться в листі Обами Конгресу.

У документі наголошується, що проведення операцій проти джихадистів обмежено терміном на три роки, а участь американських військових у "тривалих наступальних наземних боях" забороняється.

"Місцеві сили, а не збройні сили США мають бути розгорнуті для проведення таких операцій", - підкреслюється в повідомленні.

За даними агентства, в Конгресі очікуються запеклі суперечки з приводу цього документа. Більшість демократів з настороженістю ставиться до перспектив нової війни на Близькому Сході, а багато республіканців виступають за посилення заходів у боротьбі з ІД.

Терористичне угруповання "Ісламська держава", що має зв'язки з "Аль-Каїдою", на початку червня захопило значну частину територій Сирії та Іраку. Екстремісти оголосили про створення на захоплених територіях "ісламського халіфату". США, які очолюють міжнародну коаліцію проти ісламістів, 8 серпня почали військові дії проти екстремістів в Іраку. У вересні вони почали завдавати повітряні удари по цілях ІД у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram