ГоловнаСвіт

Австралійська поліція запобігла теракту ісламістів

Влада Австралії пов'язує терористів з "Ісламською державою"

Австралійська поліція запобігла теракту ісламістів
архив
Фото: EPA/UPG

Антитерористична поліція Австралії оголосила про запобігання теракту, який готували дві людини, імовірно, пов'язані з терористичним угрупованням "Ісламська держава".

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Поліція заарештувала в Сіднеї двох чоловіків. У місці їхнього проживання знайшли мачете, мисливський ніж, саморобний прапор терористичної організації, а також відео, на якому зображений чоловік, який заявляє про здійснення теракту.

Заступник комісара поліції штату Новий Південний Уельс Кетрін Берн (Catherine Burn) заявила, що поліція має підстави стверджувати, що підозрювані готувалися вчинити теракт у вівторок, 10 лютого.

15 грудня 2014 року в Сіднеї виходець з Ірану Мен Херон Моніс, також відомий як "шейх Харон", захопив 15 заручників в кафе Lindt і утримував їх протягом 16 годин. Під час штурму Моніса вбили, загинули і два заручники. Згодом було встановлено, що чоловік був психічно хворим.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" почало наступ у червні 2014 року і захопило значні території Сирії та Іраку. Із серпня США на чолі міжнародної коаліції проводять операцію проти ІД в Іраку. А із середини вересня США і їхні союзники також обстрілюють позиції ісламістів у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram