ГоловнаСвіт

США назвали поведінку російської військової авіації агресивною

Американський адмірал зазначив, що російські літаки "зараз літають там, де їх раніше не було".

США назвали поведінку російської військової авіації агресивною
Глава Североамериканского командования воздушно-космической обороны адмирал Билл Гортни
Фото: EPA/UPG

ВПС Росії агресивно нарощують інтенсивність польотів, зокрема в Арктиці.

Про це заявив голова Північноамериканського командування повітряно-космічною обороною адмірал Білл Гортні в інтерв'ю порталу Військово-морського інституту США (USNI).

"Вони (російські ВПС - ред.) дуже агресивно діють в Арктиці", - заявив Гортні, зазначивши, що йдеться не про те, як вони літають, а про збільшення числа польотів.

За словами Гортні, стратегічні бомбардувальники російської далекої авіації Ту-95МС, здатні нести далекобійні крилаті ракети, використовуються як "послання", причому не тільки в Арктиці, а й біля кордонів США в Тихому океані, від узбережжя Аляски на півночі до Гуаму на півдні. "Вони зараз літають там, де їх раніше не було", - заявив адмірал.

Нагадаємо, наприкінці січня британці помітили російські бомбардувальники над Ла-Маншем. Згодом повідомляли, що один із перехоплених над Ла-Маншем російських бомбардувальників ніс ядерну зброю.

За останні місяці західні військові регулярно спостерігають високу активність польотів російської авіації над нейтральними водами поблизу кордонів країн НАТО. На початку грудня повідомляли, що від початку 2014 року літаки РФ понад 400 разів порушили повітряний простір НАТО. Крім того, кілька країн неодноразово заявляли про порушення російськими літаками їхнього повітряного простору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram