ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У РФ 73-річній правозахисниці Комітету солдатських матерів висунули обвинувачення у шахрайстві

У РФ 73-річній правозахисниці Комітету солдатських матерів висунули обвинувачення у шахрайстві
Людмила Богатенкова
Фото: facebook.com/soldiersmothers

Главі Комітету солдатських матерів у Будьонівську Людмилі Богатенковій висунули обвинувачення в остаточній редакції.

Про це розповів "Дождю" адвокат правозахисниці Андрій Сабінін.

Слідчий постановив притягнути її за ч.2 ст.159 та за ч.3. ст.159, тобто за двома епізодами шахрайських дій.

"Сьогодні правозахисниці Людмилі Богатенковій висунули обвинувачення в остаточній редакції. Слідчий постановив притягнути голову Комітету солдатських матерів "Матері Прикум'я" за ч.3 ст.159 і ч. 2 ст. 159, тобто за двома епізодами шахрайських дій. Як і раніше, Богатенкова свою вину в інкримінованих діях не визнала", - розповів адвокат.

Крім цього, Богатенкову визнали цивільним відповідачем на суму у 100 тис. рРублів ($1450) за заявою однієї із нібито постраждалих від дій правозахисниці. Цю справа щодо Богатенкової Будьонівська міжрайонна прокуратура порушила наприкінці листопада 2014 року.

Слідчий СВ ОМВС у Будьонівському районі Ігор Ніколич відмовив у проведенні очних ставок та інших клопотань. Богатенкова отримала повістку на 13 лютого, цього дня вона ознайомиться з матеріалами кримінальної справи.

17 жовтня 2014 року 73-річну правозахисницю Людмилу Богатенкову затримали і доставили в СІЗО, оскільки раніше у жовтні їй також висунули обвинувачення у шахрайстві. Після того, як її випустили, через два дні вона поскаржилася на різке погіршення самопочуття.

У серпні Людмила Богатенкова передала в РПЛ відомості про загибель дев'ятьох військовослужбовців, які проходили службу за контрактом у 18 мотострілецькій бригаді (в/ч 27777). Члени Ради направили до Головного військового слідчого управління Слідчого комітету інтернет-звернення з проханням порушити кримінальну справу. Відповідь так і не отримали. 14 жовтня, як повідомляється на сайті "Солдатських матерів Санкт-Петербурга", списки загиблих солдатів передали особисто президенту Володимиру Путіну.

Нагадаємо, у серпні Комітет солдатських матерів у Ставропольському краї РФ нарахував 400 поранених і вбитих на сході України російських солдатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram