ГоловнаСвіт

ФСБ звинуватила активіста з Чувашії у закликах до екстремізму за перепост повідомлення під "ВКонтакте"

Російські спецслужби посилили боротьбу з опозицією в Інтернеті

ФСБ звинуватила активіста з Чувашії у закликах до екстремізму за перепост повідомлення під "ВКонтакте"
Фото: kontaktis.ru

Федеральна служба безпеки (ФСБ) Росії у справах Чувашії висунула опозиційному активісту Дмитру Семенову звинувачення у публічних закликах до екстремізму за перепост на його сторінці у соціальній мережі "ВКонтакте" зображення прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва з образливою написом арабською мовою.

Про це повідомляє сайт "Открытая Россия".

В управлінні ФСБ у справах Чувашії Семенову висунули звинувачення за частиною 1 статті 280 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності).

Звинувачення, за даними "Открытой России", полягає в тому, що Семенов перепостив на свою сторінку "ВКонтакте" зображення прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва у кавказькій папасі. На зображенні було написано "Смерть російській гадині" арабською мовою.

За словами слідчого ФСБ, у справі призначено експертизу, яку проведуть в одній з експертних установ Нижнього Новгорода. Як зазначає "Открытая Россия", спочатку з обвинуваченого активіста хотіли взяти підписку про нерозголошення, але слідчий передумав після бесіди з його адвокатом Євгеном Губіним.

Раніше, 30 січня, Семенов повідомив у своєму "Фейсбуці", що у травні 2014 року його оштрафували за кілька перепостів. Тоді в адміністративній справі фігурувало в тому числі і зображення Медведєва, за перепост якого тепер порушено кримінальну справу.

"Тобто, по факту, за одне і те саме хочуть притягути двічі", - зазначив активіст.

Покарання за частиною 1 статті 280 Кримінального кодексу Росії становить штраф у розмірі від 100 до 300 тис. рублів ($1500-4500) або позбавлення волі строком до чотирьох років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram