ГоловнаСвіт

У США страйкують працівники дев'ятьох НПЗ

Shell відмовляється виконувати вимоги працівників НПЗ щодо поліпшення робочих умов.

У США страйкують працівники дев'ятьох НПЗ

У США з неділі, 1 лютого, триває страйк 3800 робітників на дев'ятьох НПЗ після того, як зайшли в глухий кут переговори між Об'єднанням робітників-сталеливарників (USW) і нафтовою корпорацією Shell.

Про це пише Los Angeles Times.

USW представляє близько 30 тис. працівників заводів, терміналів, нафтохімічних підприємств та трубопровідної інфраструктури по всій країні. Shell уповноважена вести переговори з цією профспілкою від імені низки роботодавців.

Цей страйк на НПЗ стала найбільшим з 1980 року. Приводом для нього стала відмова представників Shell задовольнити вимоги профспілки, що стосуються, зокрема, техніки безпеки та медичного страхування.

"Shell відмовилася відповісти на нашу пропозицію і покинула стіл переговорів, - заявив президент USW Лео Джерард (Leo Gerard). - У нас не було іншого вибору, окрім як подати повідомлення про припинення роботи".

Страйком охоплені два заводи в Каліфорнії у Карсоні і Мартінесі, п'ять у Техасі і по одному у штатах Кентуккі і Вашингтон.

Профспілка вимагає укласти черговий трирічний колективний договір на його умовах. За словами прес-секретаря USW Лінн Хенкок (Lynne Hancock), якщо не вдасться дійти згоди, то до страйку приєднаються інші НПЗ. Поки жодних нових переговорів між профспілкою і Shell не заплановано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram