ГоловнаСвіт

Влада Єгипту засудила до смерті 183 прихильників "Братів-мусульман"

Ісламістів визнали винними у вбивстві поліцейських

Влада Єгипту засудила до смерті 183 прихильників "Братів-мусульман"
"Братья-мусульмане"
Фото: EPA/UPG

Єгипетський суд засудив 183 прихильників забороненого ісламістського руху "Брати-мусульмани" до смертної кари за звинуваченням у причетності до вбивства поліцейських у серпні 2013 року.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Як уточнює агентство AFP, 34 з них засудили заочно. Ще з двох чоловіків зняли звинувачення у вбивстві поліцейських, а одного засудили до 10 років в'язниці.

У грудні 2014 року щодо 188 ісламістів у цій

справі попередньо ухвалили смертні вироки. Двоє з попередньо засуджених відтоді померли.

Ісламістів засудили за участь у розправі над 16 співробітниками правоохоронних органів у місті Кардаса. Це сталося під час заворушень, що почалися після військового перевороту, внаслідок якого ставленика "Братів-мусульман", президента Мохаммеда Мурсі, взяли під варту.

Після приходу військових до влади "Братів-мусульман" визнали терористичною організацією, щодо їхніх активістів ухвалили сотні смертних вироків. Самого Мурсі звинувачують у співпраці з терористами, вбивстві поліцейських і солдатів.

Рух "Брати-мусульмани" було засновано у 1928 році і офіційно розпущено військовим керівництвом Єгипту у 1954 році. Тим не менш, організація, незважаючи на численні зміни форми і статусу, продовжила існування. У березні 2013 року ісламістський рух офіційно зареєстрували як неурядову організацію. Проте вже у вересні того ж року єгипетський суд заборонив руху "Брати-мусульмани" здійснювати будь-яку діяльність і наказав вилучити всі засоби організації. Самі "Брати-мусульмани" декларують як свою мету ісламізацію суспільства і створення ісламської держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram